Recept na víkend Čipsy slané i sladké, po kterých nemusíte mít výčitky svědomí

Milovníci chipsů mají zřejmě dávno svůj oblíbený druh i značku, které se ty domácí sotva vyrovnají, chcete-li však zkusit méně těžkou verzi, je zde náš dnešní recept. Čipsy, které netopí v mastnotě, a po snězení kterých nemusíte mít výčitky svědomí, naopak.

Potřebujete na ně kapusta. Rozeberte ho na lístečky, omyjte a nechte vysušit. Určitě to nepodceňte, musí být suché, aby byly potom pěkně křupavé. Větší lístky roztrhněte na menší kousky, podle toho, jaké chipsy chcete. Zatímco kapusta schne, připravte si omáčku, nebo dip, chcete-li modernější název.

Slaná omáčka
Dělá se z hořčice a sezamových semínek. Smícháte je v misce s trochou vody, abyste do ní mohli potom pohodlně namáčet jednotlivé lístečky. Tedy omáčka ne příliš hustá ani řídká.

Potom v ní namáčejte jednotlivé kousky lístečků a dejte na plech péct dvacet minut na 120 stupňů. Pro pohodlné pečení vystlejte plech papírem.

Fresh Homemade Potato Chips

Sladká omáčka
Sladká jako med, čili bude z medu. A oříšků. Ty pomelte na jemný prášek a poté rozmixujte ponorným mixérem v medu. Opět přidejte trochu vody, aby to bylo přiměřeně husté.

Další postup je stejný – lístečky obalte v omáčce a dejte péct na 120 stupňů 20 minut.

Výsledek? Opravdu křupavé chipsy exotické chuti, po jejichž snězení si ještě můžete říct, že se stravujete zdravě.

Latest articles

Similar articles